Den mangfoldige mobben

Workshop 👥

Norwegian 🇳🇴

Tuesday, 3:45 – 5:45 PM

Length: 120 minutes

Room: Workshop D

Abstract

Mobb-programmering er når hele teamet jobber om å løse én oppgave, på samme tid, samme sted og med én datamaskin. Det høres kanskje merkelig ut om man ikke har prøvd arbeidsmåten før, men vi mener at mobb-programmering skaper drivkraft og fokus, gir god kvalitet, og gjør teamet mer robust. Opplevelsen av mobb-programmering blir ulik avhengig av personene i mobben og oppgaven som skal løses. I denne workshopen vil vi derfor utforske og reflektere over mangfold og utfordringer man kan erfare i en mobb. Først gir vi en introduksjon til mobb-programmering, og vi definerer noen enkle kjøreregler for mobben. Deretter deler vi oss i flere mobber og løser en liten programmeringsoppgave, samtidig som vi øver på å arbeide etter mobb-reglene. Det finnes ulike strategier og mønstre for samarbeid i mobb. I siste del av workshopen vil vi prøve å identifisere hvilke mønstre og strategier vi erfarte i mobben, og diskutere hvilke mønstre som kunne ha løst eventuelle utfordringer. Enten mobb-programmering er helt nytt for deg, eller du har prøvd det før og har mye å diskutere, vil du både kunne bidra og lære av denne workshopen!

Day & time

Tuesday, 3:45 – 5:45 PM

Intended audience

Workshopen passer for alle som er opptatt av hvordan man jobber sammen som team, og workshopen passer enten man har prøvd mobb-programmering før eller ikke. Det er heller ikke påkrevd med noen bestemt programmeringsbakgrunn eller erfaring, men det kan være en fordel å ha erfaring med å jobbe i team med utvikling.

  • Heidi Mork

    Heidi jobber som utvikler i NRK, og har over 10 års erfaring fra ulike team og ulike teknologier. Hun studerte opprinnelige matematikk, men oppdaget på et tidspunkt at programmering var minst like gøy, og har vært en entusiastisk programmerer siden. Heidi er interessert i det meste som har med programmering å gjøre og lar ikke muligheten til å lære noe nytt gå fra seg.

    Twitter logo

    @heidicmork

  • Lars Jørgen Tvedt

    Systemutviklar i 30 år, mykje backend dei siste åra. Har jobba både inhouse og som konsulent, og på mange ulike prosjekt og med masse ulik teknologi.

Registration

Registration